Jag <3 LEDklockor!




Sen jag flyttade ihop med sambon har jag blivit smittad av klocksymdromet. Han älskar klockor och jag har på något sett dragits in i detta men mer fastnat för de färgglada ledklockorna! En super kul grej att ha på handleden och alltid kul att se folks possitiva reaktion!





Fotoexperiment 2

Som jag sa tidigare i veckan skulle jag lägga upp fler bilder från fotoexperimentet.
 Här kommer dom!






Gå upp på morgonen?

Get Up, Stand Up








Jobbigast är nog att ställa sig upp och faktiskt börja röra på sig på morgonen. Denna "matt"klocka är skapad av två st studenter vid Lunds universitet och för att stänga av det jobbiga alarmet måste du göra det som är värst på morgonen.....Ställa sig upp och stå på mattan.
Ett bra sätt att få upp en ur sängen!

 




Källa

Violin!

Här kommer lite bilder (Ipone så de är lite krusiga) från igår när jag och Sebbe var på Violinkonsert på Konserthuset vid Hötorget. Innan konserten började gick vi till Texasburger och åt deras goda hamburgare!

Violinkoserten höll på i ca 1½ timme vilket var rätt lagom, plus att det var en pause på ca 15 min mellan spelning 1 och 2. Det var en intressant och häftig upplevelse och det var mycket drag! Fullt ös och hög volym. Nästa gång planerar jag att gå och lyssna på Bach eller Beethoven´s musik.


Utanför de stora blåa konserthuset


(innan spelningen börjat, alla var inte på plats)



Konsert!

Ikväll blir det besök i Konserthuset för att för första gången en violinkonsert. Daniel Hope uppträder i Alban Bergs verk: Till minnet av en ängel och efter pausen: Kungliga filharmonikerna Stenhammars 2:a symfoni under ledning av Johan Storgårds.

Har aldrig varit på en violinkonsert  tidigare men har alltid varit något jag skulle vilja se och framför allt höra! Ikväll ska vi även fira att Sebbe har fått ett nytt jobb, så vad passar inte bättre än att gå ut och äta och se en fin konsert!


Bubbelgum!

Jag som älskar tuggumi och har ALLTID med mig det i väskan när jag är ute. Min tuggummimani började när jag var ca 15 år och då fick jag en grej att alltid ha med mig tuggummi. Jag får lite lätt panik om jag vet att mina tuggummin snart är slut och jag inte har några hemma. Därför har jag börjat att bunkra upp i skafferiet. Jag passar gärna på att köpa på mig en ca 15 förpackningar när jag är i en taxfree så slipper jag oroa mig på ett tag :)

Dessa söta förpackningar är designad av ett företag (som jag fårstår det) som håller till i det stora USA. När man tar bort höljet visar sig ett sött litet skelett! Inte alls så skrämmande som det kanske låter, utan riktigt gulligt!



Källa

Lady lola

En av mina insperations källor inom målning är Marie Polsjö. Jag tycker att hon gör otroligt vackra tavlor och hon vågar använda mycket och starka färger. Hon har nyligen målat tavlor av olika kändisar och hon ska ha vernissage i Las Vegas om inte alls lång tid. Skulle ha varit kul att gå och se den men nu är den tyvärr en bit bort men jag ska hålla ögon och öron öppna för nästa vernissage som jag hoppas är i Stockholm.

Denna tavla blev till när jag utifrån en skiss som jag snabbt kladdade i väntrummet hos doktorn. Den skissen blev väldigt omtyckt och det blev så småning om en tavla som nu hänger väggen hemma hos min vän Angelica.



Cool mormor!

Min mormor är en riktigt cool tant! Hon har alltid älskat kläder och när hon var ung var hon känd för att ha fina skräddarsydda kläder vilket då var väldigt fint att ha. Det roliga med detta är att hon har sparat en massa kläder allt från 30 till 80 talet. Efter sommaren gick vi igenom mormors garderob och jag fick med mig 2 kassar med "gamla" kläder som hon inte längre kunde ha! Helt otroligt att så mycket fina kläder klarat sig så bra!

Blusen jag har på bilden är en av plaggen från mormors garderob. Det är igentingen en body och den kommer från 70 talet och är inköpt i USA.

Ps. Min mormor beställer kläder från Nelly! .... hon har 92 år!
Därför är min mormor cool!








Just for Redheads


Just som rödhårig kan det vara svårt att veta vilka färger man ska använda sig av. Det gäller både när man ska välja rätt läppstift eller köpa en ny foundation som inte får ha för mycket ex. gult eftersom det kan skapa en för onaturlig look eftersom pigmenten krokar. JFR har då valt att samla alla sina produkter på ett och samma ställe så man lätt kan hitta det man vill ha utan att behöva springa runt till olika affärer och leta efter just din färg. Super kul idé, tråkigt att de inte finns närmare oss. Kanske Irland skulle vara ett bra ställe att öppna butik där marknaden är stor!

Just for redheads är ett företag som håller till i USA men det ska gå att beställa till övriga världen.


Källa


Detta händer nu!



Just nu är det mycket som händer. Det är både skola (praktik) och 3 olika jobb att hålla reda på. Jag tycker att det är kul att saker och ting rullar på annars blir jag otroligt rastlös.

Ett av dessa jobb jag har är att göra om ett företags grafiska profil. Detta har jag jobbat med sen i början på sommaren och som ni förstår tar det längre tid än vad man tror. Jag hoppas snart att få se några tryckta reslutat från det jag gjort. Och jag räknar med att allt ska vara klart och färdigställt till November. Då kommer jag att visa upp detta i bloggen för er att se.


Parisresa bokad!

Nu har jag bokat Parisresan hem. Ja, hem. Jag ska åka till Paris med skolan men jag kommer att stanna längre eftersom jag ska göra ett fotoprojekt. När klassen ska åka hem så kommer Sebbe (sambon) ner till mig och håller mig sällskap.

Vi har bokat ett jätte mysigt hotel mitt i centrala Paris. Perfekt! När jag åker utomlands vill jag gärna bo nära allt då jag inte vill spendera halva min resa med att åka och vänta på olika transportmedel.
Nu är det bara att leta upp alla olika konstgallerier, sevärdigheter och kondis man vill gå på!








Jag kommer att spendra många timmar på Laduree som är ett välkänt konditor som ligger i Frakrike. De ska göra underbara och fantastiska bakverk 




Bilder från Laduree!

Fotoexperiment!



Igår kväll blev det en massa häftiga fotoexperiment här i lägenheten. Vi släckte ner och sprang runt här i mörkret och tog med massa häftiga bilder! Resultatet blev så olika, både i form och färg och det var så kul att se resultatet.

Det vi hade till hjälp var: En kamera och en lampa med skiftande färger.
Detta är några av fotografierna jag fick till! Kommer att visa upp flera bilder senare i veckan.






Ramlösa

Ni har väl inte missat denna fantastiska design för Ramlösas flaskor! Den lanserades i början på Maj och kan främst ses i resturangkulturen. Den innehåller mindre material vilket är en tredjedel av den förra flaskan. Detta gör då att flaskan väger mindre och är då lättare att transportera vilket gör den mer miljövänlig.
Denna flaska säljs i 80 och 30 cl.

Riktigt snygga!








Källa Bilder

Spagettiböj!

Ibland får man sig lite oväntade överaskningar när man mist anar det. Igår blev det spagetti till middag och vad hoppar inte upp ur packetet om inte en spagettiböj! Spagettiböj är som ni ser att spagettistrå som har blivit böjt av en okänd anledning. Han såg inte alls så ledsen ut som han kanske borde och jag la honomi  lite kokande vatten. Han fick snart den form resten av hans kompisar hade och ingen skada var skedd!



Suddmåndag!





Idag börjar vecka nummer 6 på parktiken och måste säga att det har fått en väldans fort! Kul men fort!

Inatt har man hållt på för fullt med att få igång tunnelbanan (precis vid mitt hus). Har resulterat i att man är en aningen trött idag! Det bästa med att tunnelbanan är tillbaka är att jag kommer att få sova 30 min extra varje mogron, vilket jag i mitt morgonförvirrade tillstånd upptäckte idag! 
soooova <3!

Höstig äppelpaj!

Passade på att baka en rikigt mumsig höstäppelpaj idag! Den blev väldigt god speciellt eftersom äpplena är handplockade och då smakar dom mycket mer. Äpplena fick vi av Sebbes (sambos) mamma.



Katichh! Katichhh!

Har nästan hela eftermiddan tagit massa kort på allt som kommit i min väg! Det är grymt kul och extra roligt är det när resultatet blir så otroligt bra. Supernöjd! Ska säga att det är ganska speciellt att fota och det är många funktioner att lära sig men jag har tur för sambon är fotoexpert och har gått fotoutbildning. Är långt ifrån fullärd men det bästa sättet att lära sig är att testa själv.

Tog lite bilder på våran super orkide! Den har blommat i ca 1 ½ år nu och det kommer alltid nya knoppar.









Canon EOS 600D





Har tänkt länge på att inverstera i en riktigt bra systemkamera. Och idag tog jag mitt beslut och köpte en Canon EOS 600D + EF-S 18-55IS II. Detta är en av de saker jag tycker är helt ok att lägga ner en större slant på eftersom det är mer som en investering och du kommer att ha mycket stor nytta av en dyrare bättre kamera. Denna kommer bla. att få hänga med på höstresorna till Berlin och Paris men självklart för framtida resemål.


  Batteriet är på laddning och jag hoppas få testa den om någon timme! Kan inte vänta längre!
Vill bara testa den nu!!!

Havet








Så här ser det ut på landet där vi just nu håller på att bygga båtplatser. Här kommer vi att ha våran båt när vi väl köper den. När jag var liten var det här man badade, men det finns även en jättefin badplats inte alls långt härifrån!



Landet






 Landet omgår just nu en total omrenovering inomhus så idag åkte vi ut för att se hur huset ser ut. Och det såg väldigt bra ut.Så här års är det väldigt kallt där ute men också väldigt fint! Vi hoppas på att landet kommer bli klart innan vintern.


Spindel!





Fy! Kolla denna best som satt í badrumet och utförde
någonform av dans bland shampoo flaskorna. Hjälp!

Tjejgänget på Kåken




Firade fredagen med att träffa världens bästa tjejer! Vi har känt varandra från högstatiet och vi har fortfarande en väldigt nära kontakt. Det var ett tag sedan vi sågs nu men vi brukar försöka ses 1 gång i veckan. 

Nu var vi på Kåken i Sthlm och där brukar vi nästan alltid ses. Grymt mycket folk igår och man kunde knappt prata med varandra så det blev mycket skrik....
haha men det hör ju till!
 
Resan till Berlin i Oktober ska ske med tre av de fem tjejerna i gänget.
Ska bli så grymt kul och är sjukt taggad!
Lite bilder från gårdagen finns ovan!

Bli av med .... ?




Detta är en konversation jag hade med en okänd person från spelet Wordfeud.
Jag kan ju säga att denna person raderade mig från sin lista efter detta!
Garanterat beprövad! Haha


Men jag vill poängtera att använda ordet med respekt! 

Saltrummet!






Vi har ju den relationen till salt att vi använder det i matlagning. Andra vill
gå på saltterapi och andas in det vi vanligafall har i mat!

Mitt i Stockholms innerstad finns något så ovanligt som ett saltrum! Japp… ni läste rätt. Saltrum! Det är någonting som är nytt i Sverige men har funnits i andra länder ett tag. Ett saltrum är precis som det låter, ett rum gjort på salt. I alla fall golv och väggar. Saltterapin är bra för personer med luftvägsbesvär (astma, allergier) eller börjar bli förkyld. När man sitter i saltrummet så har det små små saltpartiklar som blåses i luften och man andras in denna friska salt luft! En bahandling är på 40 min och man kan sitta i sina vanliga kläder medans man får lyssna på lugn musik och se på bildspel med vackra bilder.

Låter lite galet men ändå roligt på ett sätt! Ser lite ut som att det har snöat i hela rummet. Ser kallt men mysigt ut!

Bild och info: www.stockholmsaltrum.se

Pida 2011 på Fotografiska i STHLM

Pida på Fotografiska museet i Stockholm den 4 oktober.
Sista registreringsdag är 28/9-2011

Pida är en förpacknings och designtävlig som hålls varje år av Korsnäs.
 Korsnäs tillverkar kartong och pappar för och är en av Sveriges ledande producenter.

I år kommer förpackningsbidragen från Broby grafiska och Nackademin (min klass!).
Jag kommer ej att vara med och tävla fast vi i min grupp kom vidare till finalen så fick vi inte ihop tiden att slutföra vårat projekt. Så kan det vara ibland L.
Jag hejar på alla andra i klassen och vet att de har lagt ner otroligt mycket
 tid på detta och det syns på resultatet.

Första priset är en resa till Barcelona.


Ekologisk välling.

Inte nog med den snygga illustrationen så innehåller denna förpackning tre små kuber med olika bilder på djur. Tanken är att efter vällingen är slut ska kunna leka med dessa block och få ihop djurets huvud med rätt kropp och fötter.

Av: Krzys Liberda, My Floryd Welin, Poppi Kalaitzi




Underwear

Gillar denna stilrena och enkla design skarpt. Tanken med detta är att det ska vara en kampanj duo-pack av underkläder. Målgruppen är Par!

Av: Jenny Ström, Greta Ljung


Här ser ni några av bidragen och det finns mer att läsa om just dessa
och andra bidrag på Korsnäs hemsida som är :


Källa till bilder och information: http://pida.korsnas.com/

Lanza Moisture




(Volym och form utan att använda lock eller plattång)

Jag gillar att testa mig fram när det gäller hårprodukter och jag tycker det är viktigt att ta hand om sitt hår på ett bra och vårdande sätt. Ett av mina favorit märken inom hårvård är Lanza!

Jag har nu testat Lanza Moisture shampoo och detangler a 300 ml i ca en månad och jag måste säga att det är verkligen ett bra shampoo. Lanza är bra för de med torrt, tjockt och lite "tyngre" hår som behöver få naturlig volym och bli mer formbart. Det jag kan se med andra produkter är att håret kan lätt bli "tyngre" än vad det redan är och då är det inte alls lätt att forma eller få volym på kaluffsen.


Jag beställde detta Lanza från: baressoshop.se

2 damer









 


Dessa två teckningar gjorde jag i början på sommaren precis när skolan var slut och semestern snart skulle börja. De har fått en plats tillsammans i en ram tillsammans med 3 andra damer som jag har tecknat. De kommer jag att visa en annan dag. Denna tavla ska snart få pryda min rosa-lila vägg i köket.


Tycker mycket om att endast använda mig av svart turspenna eller blåbläck! Antigen kan det se väldigt stilrent ut eller lite småslarvigt vilket jag också gillar!

Låten som gör dig varm i öronen denna höstdag!




Måste erkänna att jag är lite smått besatt av denna just nu.
Man blir glad och glömmer nästa bort att det
faktiskt har varit en ganska regning och kall höstdag.
Den värmer öronen lite extra och man blir danssugen.

Vit scarf från Lindex

   




På hösten är det extra mysigt att ha någonting varmt runt halsen när det börjar bli kallt. Mysiga stora halsdukar eller en liten scarf är alltid på plats när det är dags att gå ut.


Detta år fick det bli en vit scarf med lite volanger på från Lindex. Gillart!!

 

Vår VS Höst

 





Litet besök har kommit








Får spendera kvällen med min minsta vän Lukas! Eftersom jag är borta så mycket dagtid så brukar min vän vara hos mamma. Men just ikväll jobbar mammsen natt så då får han vara hos mig tills imorgon. Se så sött han tittar fram!

Elle September 2011

 




Nemen! Titta på dessa.... Nya Elle som har kommit! Härlig och färgglad bibel!

Förpackningsmässa 2011





(bild från Easyfairs.com)


Snart är det dags för Nordens största förpacknings mässa 2011!
På mässan kommer man att få se de största nyheterna och de nyaste trenderna. Förpackninsindustins ledande leverantörer kommer att visa sina nya produkter som lockar många att komma.

Bättre miljöhänsyn, effektivare maskinpark och en mer säljande design är några av sakerna man kommer att få se när man besöker de olika leverantörerna.

Ska bli roligt att gå på mässan och få se nya möjligheter och ny design. Tror att man kommer att få en hel del insperation att ta med sig till framtida projekt!



Plats & öppettider:
Stockholmsmässan, Älvsjö
5 - 6 oktober 2011
5 okt 9.00-17.00
6 okt 9.00-17.00

Läs mer på:
PackochEmballage2011

ACO Hud Nordic

 

ACO 




 
Just nu är jag på praktik på ACO och där är jag på Förpacknings och Utvecklingsavdelningen. Där kommer jag att vara i 10 veckor, tyvärr har redan 5 av dessa veckor gått. Måste säga att det är jätte intressant och man träffar otroligt duktiga och trevliga människor samtidigt som man får lära sig massa nya saker.

ACO

 

 

Vo Tree








Denna jättefina förpacknings är designad av studenten Ekaterina Dubeykovskaya från Moskva.VoTree är en massage olja som är gjord från naturliga extract och den finns i tre olika dofter:Cherry, fikon och kastanj. Måste nog säga att jag skulle falla för den med cherry!

Riktigt snygg!


Ekaterina Dubeykovskaya

Då kör vi!

Då kör vi igång med bloggen! Efter en hel del utbrott och några karateslag mot mitt ömma tangentbord är bloggens grund klar....!

Känns bra att få börja skriva igen och ni får stå ut med div. felstav! Inte lätt att ha dyssli... dyxe.. dyxisi ... ah .. Ni fattar :)

Jag startade denna redhead blogg eftersom jag själv är en äkta redhead och vill förmedla lite små tips till sånna som mig!

I denna blogg kommer det att skrivas om:  skönhet och hårvård, kanske främt för oss rödhåriga eller vi med extra känslig hy och torrt hår. Kommer också att lägga in ett och annat ljuvligt klädesplagg som får mig att rysa.
Eftersom jag är student och läser förpackningsdesign kommer det även att dyka upp en och annan knasig låda här i bloggen tillsammans med andra knasiga saker som får mig att le.


Ni som gillar tavlor, teckningar och grafisk illustation här även hittat rätt! 
Jag som gillar att måla och teckna mycket kommer att lite då och då lägga in en och annan bild på någor nytt och fräsh för era ögon!








/ Lina




 

test

test

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0