Stresspacka till Paris!

Springer runt i lägenheten med feber och kallsvettning och försöker packa så gott det går. (Tror jag är klar nu)Man kommer på saker hela tiden medans man springer runt.
Aja..... glömmer man något får man väl köpa det där helt enkelt!
Har varit en massa andra problem idag med både min flygbussbiljett och bordinpasset som jag trodde att allt var fixat. Men i sista sekunden fick jag veta att jag inte fått mailet där min biljett var bifogad men allt är löst nu tack vare att jag har en snäll pojkvän som skrev ut alla biljetter till mig. Nu är det väl bara att packa handbagaet och tänka några
extra gånger om man fått med sig allt.

Mammor och pressenter



När jag i lördags firade Sebbes födelsedag fick både jag och han pressenter. Han fick av min mamma och jag fick av hans mamma. Han fick även en fin dator väska från Björn Borg av mig och mamma, 2 triss lotter av mig som jag tänkte att vi kunde ha till vår resa till Japan.
 Vinsten var på 25 kr så vi strök den tanken ganska snabbt.
Han fick även en bukett tulpaner och en bukett rosor, en trimmer och på fredagen bjöd jag ut honom på en ganska vanlig resturang med ganska annorlunda rätter!

Vi gick till ett ställe som heter Mississippi In och ligger på Söder som jag vet ska ha en spec rätt som passar just för Sebbe. Det Sebbe fick veta var att vi skulle ut och äta någonstans på söder och att han skulle beställa öl till maten. Jag beställde våran mat utan att han fick veta någonting. Gissa om han var nervös och nyfiken!!

Det jag beställde till honom var en Hamburgare på 560 gr,
 3 våningar med mangosalsa sås, bea och klyftpotatis.
Jag fick superbra service och personalen tyckte det var roligt att allt var en överaskning och spelade med mig genom att säga: Ska du ha den till den och sen den passar bra till den som sen ska vara med den. Haha. Medans Sebbe såg frågande ut :). En sådan hamburgare gick på 300 kr och om man ser till min hamburgare som var en våning och kostade 150 kr så var den inte så dyr! Kan vara något att dela på om inte annat :)

Den var inte bara stor och fin att se på utan den var mycket god!

Resturangen i sig var en americans resturang med många engelsktalande gäster. Känndes mer som en kvarterskorg en än resturang eftersom ljudvolymen var
lika hög som på en bar och det var rätt så litet.




 

Idag Sverige, Imorgon Paris!

Håller på för fulla muggar att packa min stora rosa resväska för
 om 24 h är jag i modestaden Paris! WiWi!
Det är ett litet problem bara .... jag är dunder förkyld!!! Feber, snorar, 
frossa och allt som hör till. Jippie!!
Jag kommer att åka iallafall men jag känner ju att jag inte kommer ha engerin  på full makkareta utan kommer att knapra en massa alvedon göra det jag
ska sen gå och lägga mig. Haha. Det kommer nog bli kul ändå!
Man får stå ut så för stunden så får jag vila när jag kommer tillbaka. Samma sak hände när jag var i London förra året. Då hade jag bronkit och stutsade runt på Oxfordstreet och hostade ner en massa förbi passagerande. Men jag var glad ändå. Jag var ju faktiskt i London!

Jag ska till Paris på en klassresa och de flesta kommer att åka ons-lör, men inte jag. Jag stannar till Tordag nästa vecka. På fredagen kommer sebbe (sambon) ner och då kommer jag lämna klassen och checka in på en mysigt litet hotel i centrala Paris som heter Monte Carlo.När vi är där kommer vi att besöka musseum, designbyråer och träffa kontakter som min lärare har plus göra allt annat ska i Paris! Äta massa mat!!

Kamera och dator följer med... självklart! Sen får vi se om internet kommer att fungera. Vet att jag har haft problem med det tidigare när jag varit utomlands.

Förutom att jag är jätte förkyld och knappt sovigt en blund inatt håller jag på att sista minuten tvättar allt som måste med i resväskan. Eftersom Sebbe kommer ner på fredagen kommer jag även att be honom ta mer lite saker till mig så blir min väska lite lättare. Vi åker med olika bolag och viktgränsen på bagaget skiljer några kg.

Åhhh Paris Paris!

The dream is real. Inception



Vaknade för en stund sedan utav en märklig känsla. En känsla som jag kände igen och kunde spegla till en film som många redan har sett och som jag såg igår för första gången nämligen Inception.

Inatt drömde jag vid 2 olika tillfällen att jag var i en dröm, somnade om och kom till en annan dröm, somnade i den drömmen och kom till en annan. Vilket jag aldrig har upplevt förut! Riktigt coolt! Jag när jag vaknade ur dessa 3 drömmar så vaknade jag först upp ur den tredje och sista, sen andra och sedan på riktigt. Man allt gick otroligt fort! Kändes som att allt hände på 3 sek. Men det var otroligt märkligt eftersom jag var medveten om allt som hände när jag drömde. Vad jag minns har jag aldrig somnat i en dröm innan och nu inatt var jag nere på tredje drömmen. Kan man kanske ta sig ner på fjärde nivån nästa gång?

En sak som är negativ med att vara medveten om att man drömmer är att man inte är så utvilad när man väl vaknar eftersom det känns som att man är vaken!

Jag brukar kunna styra mina drömmar lite som jag vill och det kallas för att man klardrömmer. Kan förklara lite snabbt vad det betyder. Om jag drömmer att jag är i ett rum kan jag lägga till eller ta bort olilka objekt. För mig rör det oftas om möbler, eller mat (?). Personer har jag däremot väldigt svårt att kontrollera, är jag ex jagad i en dröm kan jag inte bara ta bort denna varelse utan får ta till andra knep ex lägga till en byrå att gömma mig bakom. haha Man har sina små knep!

En nyckel för mig att ta mig ut ur en dröm är precis som i Inception att ta livet av mig .... och vill man verkligen vakna upp så hittar man på olika lösningar. I drömmar kan man göra allt!


Mer snapps!

Höll allvarigt på att tro att jag skulle bli galen igår! Vi var somsagt hemma hos Sebbes mamma för att fira att Sebbe fyllt 26 år. När vi kommer dit ser jag ett par snappsglas på bordet. Vad är detta tänkte jag? Jo det är Sebbes 26 års pressent! Visste inte om jag skulle skratta eller gråta .... jag valde att skratta. Haha för det var ju faktiskt väldigt komiskt. Som jag har skrivit tidigare så har jag under 2 veckor jobbat i ett väldigt intensivt projekt om just .... snapps. Det roligaste var att hon hade ingen anning om detta. haha. Men fina var dom och nu har vi glas så att vi kan dricka upp alla 10 snapps!




Parents meet for the first time


 Är just nu påväg till födelsedagsmiddag hemma hos Sebbes familj. Min mamma har aldrig träffat sebbes mamma så det ska bli kul att se hur de går ihop. Vi kommer att fira Sebbes födelsedag för tredjedagen irad så har alla i familjen fått vara med att fira. Lilla Lukas kommer även att få vara med. Det kommer att bli en helkväll så jag tror jag kommer komma hem ganska sent.

Ha en trevlig lördagkväll!

Mastig choklad tårta



När Sambon Sebbe fyllde 26 år i torsdags bakade jag en riktig god chokladtårta efter hans önskan. Jag vände mig till en säker vän och tog fram ett recept från Leila bakar. Där fann jag en chokladtårta med nötter som såg riktigt god ut.

Jag bakade alla bottnar för sig så det tog ca 2 timmar för mig att få ihop den. På receptet står det 40 min men det är om man har en form som kan baka alla 3 bottnar på en gång.

Den räcker till många gäster eftersom den är så otroligt chokladig så man orkar inte så mycket.
Jordnöttsfrostingen passar mycket bra till tårtan och i helhelt smakar tårtar mycket choklad och nötter. Mums!











Snapps!

Under 2 veckors tid har det snurrat runt massa snapps i mitt huvud! Och det är inte så konstigt eftersom jag tillsammans med två till i klassen jobbat på ett snapps-projekt! Vi fick i uppdrag att göra en ny konstuktion samt nytt artwork till en produkt som heter: Svenska snappsar. Den innehåller 10*50 ml flaskor och står just nu i en well förpackning med krymp-plast. 

Har försökt att lägga upp en bild på konstruktionen jag gjort men den fungerar tyvärr inte men jag vill visa det slutgiltiga resultatet. Vi bytte från det nuvarande materialet well och krympfilm till kartong och hårdplast som är fästs under förpackningen och över flaskorna så att skydda flaskorna under transport.

Varför vi valde en sådan typ av konstuktion var att vi ville få fram flaskorna och visa hur fina de faktiskt är!
Man ska kunna ha denna förpackning framme på bordet och där alla kan se flaskorna och ta sin favorit eller testa någon ny. Ingen inriktning på jul/midsommar utan denna ska fungera som en standardförpackning all year around. Vi ville även få bort "gubb-stämpeln" och ge den en liten lyxigare känsla och få fram en fräshet med bilderna på kryddorna som visas längst ner på förpackningen.

Denna är en förpackning som vi tar tagit fram i skolan och artwork har klistrats på.











Tavla Lady black and gold

Låt mig pressentera Lady black and gold!

Från en tråkig skiss till en tavla. Det är oftas så som tavlor blir till för min del. Jag älskar att skissa och se om något sticker ut lite extra som jag vill göra till en tavla. Jag gillar att teckna och måla vilket också fungerar som en terapi för mig. Jag har helt focuserad på att teckna och i just det studen släpper jag allt annat och bara focuserar på vad jag gör just nu.

Denna tavla blev en födelsedagaspressent till en vän som har samma tycke och smak när det gäller konst och teckna. Hon fick även en tavla året innan och den kan jag lägga upp en bild på senare. Nu vill jag visa er vad jag har knåpat på här hemma den senaste veckan.





Här ligger den bredvid en annan tavla som inte är klar ännu.

Sockerfri Tårta LCHF

I helgen fyllde min bästa bästa Angelica 25 år och till hennes födelsedag bakade jag en tårta till henne helt undan socker! Vilket jag nästan trodde var omöjligt men icke sann icke! Det var mycket svårt att hitta ett bra recpet så jag hittade två stycken olika recpet och slog ihop dem. Ena var för tårtbottnarna och den andra för fyllningen.



Sockerfria tårtbottnar:

Ugn: 175-200 g.

4 ägg
2 dl suketter strö
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

1. Börja med att dela äggvitan och äggulan och vispa vitan till ett hårt skum.
2. Tillsätt sedan äggukan och ströet i omgångar samtidigt som vi vispar.
3. Sedan vänder du försiktigt ner mjölet och bakpulvret i smeten.
4. Häll din smet i en smörad form och in i ugnen i ca 25 min.

För mig blev tårtbotten ganska tjock och jag skulle tipsa om att ev dela tårtbotten så
får du två st delar.



LCHF Chokladmousse (topparna på tårtan som är spritsade)
200 gram mörk choklad (gärna 70%)
2 äggulor
3 dl vispgrädde
1 krm vanlijpulver

1. Smält chokladen över ett vattenbad.
2. Vispa grädden och vispa ner äggulorna.
3. Vispa ner den smälta chokladen i grädden och vaniljpulvret.
4. Ställ i kylen i ca 1-1,5 timme beroende på hur hård du vill ha den.

LCHF Hallonmousse (Fyllning)
4 dl hallon
4 gelatinblad
0,75 dl sukrin
0,75 dl vatten
3 dl vispgrädde

1. Lägg gelantinet i blöt.
2. Gör en sockerlag av sukrinet och vattnet och sjud ihop.
3. Smält ner gelantinet i lagen.
4. Mixa ner hallonen till en puré och Vispa grädden. Tillsätt hallonen.
5. Vispa ner sockerlagen och låt stå i kylen i ca 1-1,5 timme beroende på hur hård du vill ha den.

Utsidan på tårtan har jag använt vanlig vispad grädde och jag använde den grädden som blev över
från resen av baket vilket jag tippar på att det var en ca 2-3 dl !

Utsida tårta:

ca 2-3 dl vispad grädde!



Hemma från en liten resa till Japan

Så kom man hem igår från en skön liten avkopplingsresa! Vi kom dit vid 16 tiden och direkt när man kom in fick man varma välkommnanden. Vi blev tilldelade badtofflor badkläder och handdukar. Vårat rum låg längstbort i ena hörnet vilket vi tyckte var ganska skönt eftersom vi inte hade någon insikt från de andra rummen och vi hade en underbar utsikt. Rummet var japaninsperarat med väldigt låg säng och ett litet badrum. Tillgång till Tv och internät fanns också. Vi hade bokat ett paket som heter Inre Ro där ingick en övernattning, tillgång till det japanska badet, te och fruktbuffe, frukostbuffe samt aktiviteter. Eftersom man kommer rätt så sent så badade vi och slappade hela kvällen. Var så trött att jag somnade vi vilstolarna vid den stora bassängen. hahaha.

Dagen efter började med att vi åt en underbar frukostbuffe där man bla kunde få i sig: Winerbröd, olika typer av filer tillsammans med ett tiotal olika tillbehör, meloner och andra goda fruker, äggröra, sushi och en massa annat mumsigt! När vi var mätta gick vi ner till aktivitetsrummet där vi fick gå en klass i tai chi och qigong.

Jag och sebbe hade en jätte mysig vistelse och jag vill absolut åka tillbaka och gärna stanna 2 nätter plus boka någon härligt massage!

Man fick ta med sig hem en "badrock/morgonrock kanske man säger", badtofflor och badkäderna. Längtar redan tillbaka och tycker att tiden där gick alldelses för fort!







Herregud!

Herregud!

Jag har totalt glömt bloggen ju! haha ... snacka om att ha en massa annat i skallen!
Skolan började förra veckan så jag får skylla på det helt enkelt!

Bild på nya tavlor kommer inom kort!

RSS 2.0