Lidingöloppet avklarat

 
Hej Hopp!
 
Sitter nermysad i soffan med Sebbes stora mjuka munkjacka. Känner mig sjukt nöjd med dagens insatts. Jag fick en tid på 1:16 h vilket jag tycker är bra för mig som inte sprungit 1 mil innan. Jag var i sista startgruppen och vi var väldigt många vilket gjorde att det blev mycket trångt och mycket dötid gick till att vänta på att massan skulle röra på sig. Själva banan var rolig att springa så den var varierande i terrägen, även om det var mycket lerigt så skorna fick sig en rejäl tvätt när vi kom hem! Klart att loppet var jobbigt, inge snack om saken men jag trodde det skulle vara värre eller att jag skulle bli tröttare. Tror det beror mycket på att jag faktiskt jag sprungit en del innan och har varit mer tränad än innan.
Tycker att detta var skitkul och känner mig taggad att köra fler lopp!
 
 
Här kommer årets vinnare av Lidingötjejloppet Peril Nengampi in i mål. En tid på 35:11 min! Sjukt snabbt!
 
 
Startgrupp 7 är får sin uppvärmning
 
 
 Innan start, är lite lätt nervös ... och kall! Skönt att ha extra stöd med sig!
 

Sushi Japan.

Obs! Detta är ett tidinställt inlägg då jag är på lägg till Lidingöloppet!
 
Självklart blev det en del fisk och framför allt Sushi när vi var i Japan. Att hitta ett Sushi är lika lätt som ett hitta en Pressbyrå eller en 7 Eleven i Sverige. De ligger en i varje hörn! Det finns olika typer av Sushi resturanger och vad man kan se mycket utav är vad jag kallar för "snabb sushi".
 
När man kommer in på ett "snabb sushi-ställe" ser man att det är otroligt litet, kanske 10 sittplatser (barstolar) som är placerade runt en "bardisk". Bakom "bardisken" står det en kock som tar emot din beställning. Oftas beställer du några bitar i taget och alltså inte en 9 bitars meny som man gör på en vanlig resturang. På de ställen jag besökte fick man ett bananblad framför sig som reprecenterade en tallrik. På bladet ställde sedan kocken Sushin när den var klar. Sen var det bara att hugga in. Själva besöket är över på ca 15 min då det är snabbt in snabbt ut. Såklart väldigt gott!
 
Jag hittade mitt favorit ställe väldigt nära vårat hotel i Akasaka, perfekt! Detta var en mer en resurang där du fick en servitör, eget bord och en meny att välja olika Sushi brickor ifrån. Testa många olika fisksorter som jag aldrig testat eller äns sett finns i Sverige. Jag tycker att Sushin är ganska många snäpp vassare i Japan, vilket inte är så konstigt då detta är moder landet! Fisken är så fräsh och lätt och det smakar helt enkelt anorlunda än hemma. Denna resturang är iallafall en av de bättre i Tokyo och har många många kunder varje dag.Vid ett av besöken fick vi till och med köa utanför för att få ett bord en annan gång blev det take away.
Super gott varje gång !!
 
(Sorry för dålig kvalite på bilderna då dessa är tagna med Ipone!)
 
 
Utanför resturangen
 
 
Menyn också utanför ingången. Så svårt att välja! Man vill testa allt!
 
 
Väntar på våran mat. Öl är ett vanligt dryckesval när man äter Sushi.
 
 
 
Resturangen vid nman: Umegaoka Sushi no Midort Akasaka-branch ligger vid adress
5-3-1 Akasaka | Akasaka Biz Tower 2FMinatoTokyo Prefecture 107-6302Japan.
Ca 3 min gång avstånd från Akasaka exit 2. 
 
 

Lidingöloppet idag

 
 
 
Har drömt hela natten om att jag har deltagit i olikatyper av springlopp. Jag är en aningen nervös inför idag!
Det jobbiga med drömmarna var att jag var så sjukt bra och jag sprang på helt orimmliga tider och vann inprincip alla lopp! I drömman fattade jag inte hur detta hade gått till då min kondis inte är på topp men mycket
bättre än den var tidigare iår. Önske drömmande kanske?!
 
Aja, nu ska jag ladda! Ut med vove, äta frulle och packa spring + extrakläder
Här ser ni en riktig sjusovate! Min sötis! 
Han får inte följa med idag utan ligga hemma och sova.
 
 
 
 
 
 

Fanta Vindruva!

Åh! Saknar denna supergoda Fanta med Vindruva smak just nu!
Skulle sitta perfekt denna lördagskväll.
 
Drack mycket utav denna i Japan då det var nästan lättare att få tag på i en dryckautomat än Fanta Apelsin som är mer "standard" i Sverige. Den smakar rätt så sött och väligt bärigt vilket är gott och fräscht! 
 
Vad jag vet finns den inte i Sverige om den inte finns i speciella utvalda affärer! Någon som vet?
 
 

Girl´s generation

Här bjuder jag på en låt som just nu snurrar i mitt huvud och det är låten Gee med Girl´s Generation. Det är ett K-pop band och för er som inte vet står K-pop för "Koreans pop" vilket är musikgene som kommer från Syd Korea och är sjukt stort i hela Asien men börjar sakna med säkert etablera sig även Europa och i America.
 
Även om bandet riktar sig till en yngre målgrupp kan jag inte hjälpa att tyckta de är fantastikskt underhållande och sitter gärna och diggar med! Har såklart ingen aning om vad de säger då jag inte har brytt mig om att gå igenom lyrics då jag inte tycker det behövs för man förstår rätt bra ändå! Jag gillar det tjejiga beatet och man blir glad av att lyssna på deras musik och framför allt denna låt som sätter sig lätt på hjärnan. Har något svårt att hålla koll på vem som är vem då SNSD (So Nyu Shi Dae eller Girls Generation) består av 9 st tjejer!
 
Men lyssna på dem så förstår ni vad jag menar.
Obs! Denna video har setts över 87 miljoner gånger!
 

Laddar inför Lidingöloppet

Hej! Idag kommer bli en riktig slappar dag då jag laddar inför Lidingöloppet som för mig är imorgon. Jag har valt att springa tjejloppet som är på 1 mil. Detta lopp är något kortare än vanliga loppet som ligger på 3 mil. Då detta är mitt första lopp på vääääldigt länge känns det bra att börja med 1 mil så f å r vi se hur det känns och hur det går. Igentligen tänkte jag ladda med att träna idag men vill inte ta ut mig eller riskera att få massa träningsvärk dagen innan loppet. Det skulle kännas så dumt ! Haha. Nu blir det slapp i soffan med vårat familjetillskott Eee Pad!

XEX Atago Green Hills

Obs! Detta är ett tidsinställt inlägg
 
För att fira våran Tokyoresa hade jag överraskat min sambo och hans bror Patrik genom att boka bord på en otroligt fin resturang som jag hade hört mycket gott om. Bokningen skedde från Sverige då det ofta är fullsatt och man måste vara ute i god tid. Det finns 2 olika menyer att välja från, den Italienska eller den Japanska.  
 
Resturangen vid namn XEX Atago Green Hills ligger ca 4 minuter från Onarimon station exit A5 eller Kamiyacho station exit 3) på "adress" Mori Tower, 42F, 2-5-1 Atago, Minato-ku.
 
XEX Atago Green Hills ligger på 42:a våningen vilket är 180 meter över marken. Returangen har full längd fönster så man får en faktastiskt utsikt över Tokyo och alla skrapor. Man kan bland annat skåda Overlook Tokyo Bay, skyskraporna i Shinjuku och Ginza, den gröna oas av det kejserliga palatset och se Mt. Fuji på avstånd vid moln fri himmel. 
 
När vi ändå är i Japan var det ett väldigt lätt val att ta den Japanska menyn. En otroligt söt och vänlig servitris (betjänt var det mer som) tog bra hand om oss. Vi fick ett eget rum med Japansk stil där vi fick ta av oss skorna innan vi fick in. Utsikten var fantastiskt men vi hade två byggställningar som blockerade en del av den. Detta gjorde oss ingenting då de såg ut som två transformers gubbar! 
 
Trotts att resturangen var helt fantastiskt får den tyvärr inte många plus för maten. Jag och Sebbe beställde in en avsmaknings meny med ca 8 olika rätter då vi ville testa alla dessa fantastiska specialiteter! Men nej. Det var inte gott!! Jag är inte rädd för att testa andra maträtter eller nya smaker men det var verkligen inte gott!
Höjdpunkten var en grillad sparris med räkor. Maten i sig var mycket spännande och varierande allt från vinäger och ingefärspudding till kött i gele... hum ...  Patrik som tog friterad kyckling med pommes var inte heller nöjd utan fick beställa in en till huvudrätt. Denna gång pasta carbonnara. Den var inte heller god. Personalen och resturangen var on top men den faller på maten.
 
 
Fantastisk utsikt över Tokyo! Detta från vårat egna rum
 
 
Vinäger och ingefärspudding tillsammans med en smördegsboll med en grön te sås.
 
 
Transformers!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kejsarpalatset i Tokyo

I Tokyo bor Kejsarfamiljen i det ståtliga Kejsarpalatset. Området där palatset ligger är väldigt stort och omringat av massiva vallgravar och höga murar. Palatset och de inre trädgårdarna är bara öppna för allmänheten 2 gånger per år! Den 23 December (kejsarens födelsedag) och den 2 Januari då Kejsaren håller nyårstal. Om man inte är där en måndag eller fredag kan man besöka den östa trädgården som är öppet året runt. Den dagen vi var där var det tyvärr stängt, men vi fick många fina fotografier utanför palatsets murar. 

 

 
Bron över till en av portarna till palatset
 
 
Tokyos höga skyskrapor är inte svårta att missa från palatset!
 
 
Tyvärr kom vi inte närmare än såhär! Som man ser är det svårt att ta sig in till själva palatset och man måste gå över massa broar. Över denna bro såg vi budbärare springa fram och tillbaka med massa post! haha såg riktigt kul ut!
 
 
Somsagt.... Keep out!
 
 
 
Mitt hjärta <3!
 
 
Haha! Kodak moment. Vet inte vad som hände här!
 
Källa

 

 

Drömmar

Sitter nu hemma hos Sebbes bror Patrik. Vi sitter och diskuterar positiva vs negativa egenskaper hos en pekplatta och om man skulle köpa en eller inte. I vilket fall som helst är vi här på besök för att ge Patrik hans födelsedagspressenter, de han inte fick i Japan. Patrik älskar kakor så jag brukar alltid baka lite extra till honom när jag väl bakar till mig och Sebbe. Idag fick han en bruk med drömmar! Min favorit kaka.

Figur på flaskan

Det var otroligt varm i Japan då vi var där under September månad. Det var ca 30-40 grader varje dag och luftfuktigheten var väldigt hög, närmare 50 %. Vissa dagar var svalare men det var ändå fuktigt i luften. Som att vara i en ångbastu :)
 
Vi drack massor med vatten varje dag och vi hade alltid med oss en extra vattenflaska vart vi en gick. Vårat hotell hade som service att alltid bjuda sina gäster på 2 flaskor iskallt vatten varje dag! När vårat vatten tog slut var det alltid nära till en dryckesautomat eller till en butik.
På 7/11 köpte jag citron vatten och på korken satt en liten söt figur! Det fanns olika figurer att välja mellan men jag tyckte denna var sötast. Detta är ett sätt att ha koll på vilken som var har just din flaska.
 
 

Kreativ med petflaska

Här kommer två små tips på vad man kan göra en helt vanlig söndag med en helt vanlig petflaska. Tycker det är en riktig kul och kreativ ide att återanvända flaskorna och skapa en egen målar"pensel" eller att göra söta små figurer. Kul att göra tillsammans med barnen eller varför inte själv?
 
 
 

Hamarikyuteien

Hamarikyuteien är en ö som ligger i västra Tokyo som man lätt kan ta till till med tunnelbana (närmaste station: Shinbashi) När man ska gå in på området får man betala en liten slant ca 50 kr men det är värt det då denna ö är mycket fin och fridfull att besöka. Denna ö är en ända stor trädgård som man kan gå runt och titta på den vackra naturen mitt i storstan. Här finns också ett tempel som man kan besöka. Beroende på vilken årstid man besöker Hamarikyuteien så skiftar trädgården mycket i olika färgkombinationer då det är olika blommor som växer under olika perioder på året. När vi kom dit hade vi precis missat blomningen av en mycket sällsynt blomma som bara blommar ca 3 dagar per livstid. Det tar ca 2 år innan den börjar blomma.

I närheten av denna ö ligger även fisk och skaldjursmarknaden Tsukijis som är den största fiskemakrnaden i världen! Vi besökte detta område mitt på dagen och missade tyvärr den störra delen av fiskemaknaden. Jag tipsar om att besöka fiskmarknaden tidigt på morgonen och sedan ta en mysig promenad genom Hamarikyuteien.

Bilder från våra mysiga dag!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

STCC 2012 Solvalla dagen

Hello!
 
Nu är jag hemma efter en kall och blöt dag på Solvalla. Det var mycket folk på plats alla som ville kolla på bilarna. Det var kul att se hur snabbt de igentligen kör och hur mycket det smäller och dånar när de åkerförbi folkmassorna.
Jag hade ståplatser så det tog ett tag innan man hittade en bra plats att stå på så kunde se banan och bilarna ordentligt. Det var kul att ha sett en gång men jag tycker att vanligt hederligt rally ute i skogen är mycket roligare att titta på! Där är man inte rädd för att smuttsa ner bilarna och dra lite extra i svängarna. 
Nu är jag är helt genom frusen tänkte jag ta en varm dusch och sedan lägga mig i soffan och glo på en anime film jag har införskaffat: Ghost in the shell. 
 
Här kommer några bilder på bilarna innan STCC racet startades
 
 
Bilarna rullar in på banan för uppvisning
 
 
 
 
 

STCC 2012 Solvalla

Sebbe har sitt stora motorintresse och när jag fick höra om att STCC snart skulle vara överaskade jag honom med att köpa oss varsin biljett! Själv har jag inget jätte intresse för bilar och motorer men då detta brinner stark i Sebbes hjärta vill jag självklart vara med och dela detta med honom.

För er som inte har så stor koll på vad STCC är så tänkte jag försöka förklara lite kort att STCC står för Swedish touring car championship där sveriges racing eliter och proffs tävlar emot varandra. Eller som det står på STCC.se: STCC är Sveriges kungaklass inom racing. Detta är iår på Solvalla så vi behöver inte resa långt för att ta oss dit. Tror det kommer vara mycket folk, höga förväntningar och mycket livat!

Vi kommer försöka vara där till ca 10:00 då det står i programet: 10.05 | Renault Clio cup JTCC Race 

 
Så här kan det se ut på en fullsatt arena när bilarna racet är i full gång!

 

 
 
 

16 timmar senare framme i Tokyo

På flygplatsen i Peking hade vi några timmar innan vi skulle hoppa på nästa flyg. När vi landade var det ca 12 timmar sedan vi låse dörren till våran lägenhet och började resan till Arlanda. Vi var mycket trötta även fast vi hade sovit på planet ner. 
 
 
Väl på flygplatsen i Kina blev jag törstig och bad Sebbe hämta vatten till mig då han ändå skulle gå iväg och köpa Cola. När han kom tillbaka hade han med sig denna. Haha. en Stut med vatten! Det är tydligen vanligt på flygplatser att man tar en papperstrut istället för som vi har hemma plastmuggar.
 
 
Tåget på väg från Narita International Airport till Tokyo. Nu var vi så trötta och ville bara komma till hotelet Grand Fresa i Akasaka och lägga oss i våra sköna hotelsängar och sova!
 
 
Glad över att äntligen vara framme!!
 

5 Sep 2012 avgång mot Kina - Peking

Vi valde att boka våra Tokyo biljetter via China airways. Då flyger man till Peking för att mellanlanda och sedan vidare till Japan och Tokyo. Den flygrutten är en av den mest effetivaste då man flyger i ca 16 timmar.Resan var lång men väl värd! Extra plus i kanten för de 2 bagagen man får checka in! Perfekt efter en visit i Asien.
Jag och älsklingen sitter nervöst och väntar på att planet ska lyfta från Stockholm. Han muppar sig med konstig minn! Haha
Sebbes yngre bror Patrik var även med på resan.
Tacksam över att dessa små "datorer" fanns installerade i ryggstödet framför. Här fanns över 48 st filmer! Men det fanns även spel, tv, dokumentärer och man kunde följa flygplanet över en världskarta som visade exakt vart man var.
Tillsist det bästa... Flygplansmaten! Jag älskar maten man får på planen. Vet inte varför kanske smakar mer när man är i luften ?! OBS! Detta är ett tidsinställt inlägg.!

Då är den klar.

För er som har följt Punapea innan kan se att en stor designförändring har skett och att vissa Kategorier har bytt namn eller försvunnit. I första hand kommer jag nu blogga om resan till Japan där jag besökte Tokyo och Kawaguchiko, en söt liten by vid Mount Fuji. Ska försöka visa er allt smått och gott och berätta om don't and do's. Sen kommer det bli en massa annat blogg om saker som inte hör till min resa men om ni undrar varför det kan bli blandad mycket dåtid med nu tid vet ni varför. 
 
 
 
Bjuder på denna bild som är tagen i Hamarikyuteien i Tokyo. Detta mer som en teaser på vad som komma skall. Mer förklaring till bilden kommer senare!
 
Ps! Kul att vi vill läsa och följa bloggen och min resa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gubbar i såsen



Eftersom jag jobbar heltid så blir det endast några ynka timmar på kvällen som jag kan
lägga ner på att fixa i ordning bloggen så det kommer ta lite tid. Hoppas det går bra.
 För att berätta lite vad som kommer att komma i bloggen i framtiden kommer jag lägga upp bilder
och ge lite resetips från min senaste resa till Tokyo.
 
 
 
Hittade denna bild nedan på två rismän som sitter och chillar i engryta.haha fina!

Uppstartsfas.... håll ut!

Som ni ser har det hänt lite saker med blogg designen och som ni kanske förstår är bloggen på väg att startas upp igen. Eftersom det är en ny uppstart passar jag även på att byta design. Såhär får bloggen se ut för tillfället så ska jag ändra lite småsaker..
 
 
Efter sommaren och min otroliga resa till Tokyo har jag en massa insperation som jag vill dela med mig av så jag kan inte hålla fingrarna i styr längre!
 
 
Lägger upp en äldre bild på mig så länge medans 
SIDAN ÄR UNDER UPPBYGGNAD!
 
 
 

RSS 2.0