XEX Atago Green Hills

Obs! Detta är ett tidsinställt inlägg
 
För att fira våran Tokyoresa hade jag överraskat min sambo och hans bror Patrik genom att boka bord på en otroligt fin resturang som jag hade hört mycket gott om. Bokningen skedde från Sverige då det ofta är fullsatt och man måste vara ute i god tid. Det finns 2 olika menyer att välja från, den Italienska eller den Japanska.  
 
Resturangen vid namn XEX Atago Green Hills ligger ca 4 minuter från Onarimon station exit A5 eller Kamiyacho station exit 3) på "adress" Mori Tower, 42F, 2-5-1 Atago, Minato-ku.
 
XEX Atago Green Hills ligger på 42:a våningen vilket är 180 meter över marken. Returangen har full längd fönster så man får en faktastiskt utsikt över Tokyo och alla skrapor. Man kan bland annat skåda Overlook Tokyo Bay, skyskraporna i Shinjuku och Ginza, den gröna oas av det kejserliga palatset och se Mt. Fuji på avstånd vid moln fri himmel. 
 
När vi ändå är i Japan var det ett väldigt lätt val att ta den Japanska menyn. En otroligt söt och vänlig servitris (betjänt var det mer som) tog bra hand om oss. Vi fick ett eget rum med Japansk stil där vi fick ta av oss skorna innan vi fick in. Utsikten var fantastiskt men vi hade två byggställningar som blockerade en del av den. Detta gjorde oss ingenting då de såg ut som två transformers gubbar! 
 
Trotts att resturangen var helt fantastiskt får den tyvärr inte många plus för maten. Jag och Sebbe beställde in en avsmaknings meny med ca 8 olika rätter då vi ville testa alla dessa fantastiska specialiteter! Men nej. Det var inte gott!! Jag är inte rädd för att testa andra maträtter eller nya smaker men det var verkligen inte gott!
Höjdpunkten var en grillad sparris med räkor. Maten i sig var mycket spännande och varierande allt från vinäger och ingefärspudding till kött i gele... hum ...  Patrik som tog friterad kyckling med pommes var inte heller nöjd utan fick beställa in en till huvudrätt. Denna gång pasta carbonnara. Den var inte heller god. Personalen och resturangen var on top men den faller på maten.
 
 
Fantastisk utsikt över Tokyo! Detta från vårat egna rum
 
 
Vinäger och ingefärspudding tillsammans med en smördegsboll med en grön te sås.
 
 
Transformers!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0