New Years Glam

För er (och mig) som inte riktigt har bestämt sig för vilken typ av makeup som gäller ikväll så kommer ett litet tips från youtube. Denna tjej är helt sjukt grym på att sminka och dessuom gillar jag att hon lägger ner så mycket tid på att spela in en bra och proffsig vidio. Hon sitter inte i sitt flickrum med en webcam från 2005 utan hon har tänkt till att det faktiskt ska se bra ut och man ska se ordentligt vad hon gör!
 
Klicka vidare på Youtube för att se med av hennes arbeten.
 
Hon gjorde sig känd på Youtube och efter det har hon bla gjort jobb för Sephora.

Michelle Phan
 
 
 

NyårsCupcakes 2012!


Här kommer bilder från min Nyårsbakning
Nyårscupcakes

Igår kvar jag var lite extra sugen på choklad så jag gjorde en cupcakessats
med 3 olika sorters mörkchoklad (Lindt, Michel Cluizel och Valrhona choklad).
Vanligt vis har man bara 1 sort. Men jag kunde inte låta bli!
Kanske låter lite konsitgt men den blev extra saftig och krämig!
När killen kom hem försvann 2 st cupcakes direkt! haha!
Han tog även en till Frukost idag!
Såhär såg gick baket till!
(Strössel med vintertema. I denna burk fanns 4 st olika strösselvarianter. Här ser ni två st och på baksidan fanns även strössel med små silverkulor och snöflingor.)



Jag dekorerade med vanlig frosting för att hålla den vit.
Vinterfrosting med guld/silver strössel, festligt!





redrum

(bilden är tagen i Paris. Vårat fina hotellrum)
Hej hopp!
Hoppas eran kväll har varit bra. Min har varit lite sisådär.
En av mina bästa vänner är inlagd på sjukhus (igen) så många tankar har gått
till henne vilket gör att man känner sig lite ledsen och deppig.
Har iallafall försökt att muntra upp mig lite och bakat nyårscupcakes tills imorgon.
De blev jättefina och jag är supernöjd

Mystiskt paket

Fick en mystisk avi i brevlådan igår. Stod ingen avsändare så jag blev jätte nyfiken. Hämtade ut paketet och öppnade den. I låg två julklappar från min söta vän Sofie från Gotland!! Gissa om jag blev överaskad och glad! Jag fick näsdukar och en plåtask. Jag älskar plåtaskar! Tyckte den var riktigt i Lina stil! Tack min söta. Någon som hag tips på vad jag ska ha i den? Choklad cookies?

Makeup från Ladurée

 
Det kända konditoriet Ladurée i Frankrike håller just nu på att släppa en sminkkollektion. Som ni kanske vet är Ladurée mer känt för sina macarons. Vem kunde ana att dessa söta kakor skulle insperera till att utvecka exklusivt makeupmärke? Inte jag iallafall. Det vi kommer att få se i kollektionen är rouge, foundadtion och läppstift.
Vi i Europa kommer att få ta del att Les Merveilleuses de Ladurée eller Underbart från Ladurée hösten 2012. Men Japan kommer redan att få ta del av detta i Januari.
 
Jag tycker mycket om det världsberömda konditoriet Ladurée i Frankrike och nu tycker jag om dem ännu mer. Varför? Jo! De håller just nu på att släppa en egen makeupkollektion. Som ni kanske vet är Ladurée mer känt för sina macarons. Vem kunde ana att dessa söta kakor skulle insperera till att utvecka exklusivt makeupmärke? Inte jag iallafall. Det vi kommer att få se i kollektionen är rouge, foundadtion och läppstift.
 
Vi i Europa kommer att få ta del att Les Merveilleuses de Ladurée eller Underbart från Ladurée hösten 2012. Men Japan kommer redan att få ta del av detta i Januari.
 

Handla på rea

Dessa är några utav plaggen jag fick hem idag från min beställning på mellandagsrean.
Passar alltid på att köpa hem en massa kläder denna tid på året eftersom det är så jäkla billigt.
Men det hindrar inte mig från att fortsätta att fylla på garderoben under resten av året.
Kan ju försöka intala mig själv att handla så mycket på mellandagsrean som möjligt så har
jag massa nya plagg inför året, det kommer ändå in massa nya saker haha.
Förstår inte vart de kommer ifrån ... men poof så hänger det nya klänningar där!



Jag försöker iallafall!!!! hahaha

Gina reapris 99 kr. Ord pris 199 kr
Paljetter <3! Den fungerar även som klänning.


Gina reapris 150 kr. Ordpris 299 kr

Äntligen får killen ha sin morgonrock ifred. haha Super mysig och snygg!

Gina reapris: 50 kr Ordpris 99 kr.



and they lived happily ever after.... eller?

Idag är jag ledig och tänkte spendera dagen med att fixa lite hemma, åka till posten och små fixa lite saker hemma. Sitter just nu och spanar runt lite efter roliga saker på nätet. Kolla in detta!
And they lived happily ever after.... eller? Ja så låter det efter många berättelser som vi fick lyssna på när vi var små. Men stämmer det verkligen. Här kommer en ganska intressant bildserie på vad som kanske hände efter den sista sidan i sagoboken.

Vad tror ni?

Fotografen: Dina Goldsteins

(Ariel blir åter sjöjungfru och hamnar på Sea World?)

(Snövits prins blir alkolist och hon blir lämnad med barn och hund)


(Askungens prins lämnar henne och hon vänder sig till alkoholen)


(Belle från Skönheten och odjuret börjar få rynkor och lägger sig under kniven)


(Törnrosa blir sjuk och tappar allt sitt lång hår)


(Rödluvan började tröstäta)



Pontus matsal

Hej hopp!
Nu har jag och killen precis kommit hem från Pontus som är en resturang nära Stureplan. En mycket tjusig resturang må jag säga och jag har hört mycket gott om den. Jag var inte så förtjust i resturangen, av många små olika anledningar. Men Maten var supergod men vi fick vänta lite mer än 1 timme på den. Jag tog en Biff Rydberg och killen tog en Osso bucco. Mitt kött var mört och fint och var ännu godare tillsammans med senapssåsen man fick till. Killen var nästan mer nöjd än jag, han verkligen älskade sin maträtt och det hände lite mer på hans tallrik än min. Öl älskare som vi är tog vi varsin London pide. Mätta och belåtna så orkade vi faktiskt inte ta någon efterätt trotts att man var bra sugen.
(Biff Rydberg! lägg på minnet minna vänner)
(sötis mumsar)









Osso bucc

Rosti Mepal

I julklapp fick jag och killen dessa fina köksreskap av killens mamma Ewa. Rosti Mepal är känt för att ha en hög kvalitet, fin design och funktionalitet. Under dunkarna finns det ett runt gummi bälte som hindrar att man välter dunken när man vispar. Dessutom tycker jag att dom är riktigt snygga!. Super bra eftersom jag tycker om att både baka och laga mat.

Våra gamla slevar och dunkar var ganska så slitna :)





29/12

Har varit en sväng till systembolaget för att inhandla nyårsdrickat. Det blev några öl till killen, rose till mig och en skumpa till båda oss! Woho! Sitter just nu och pluggar men jag kände att jag behövde en liten pause ....efter att ha skrivit i 30 min. haha!
Ne nu får jag ta mig i volangkragen och fortsätta att skriva klart om färger och symbolers betydelser i olika länder. Det kommer bara bli en kort förklaring och några exemplen, mer behövs intem eftersom det är en del till ett större arbete som ser i grupp.
Ny tröja från HM, vet inte om volangerna syns ? Ser dem inte på min skärm men på mobilen syns dom bra!
Var och klippte mig i tisdags, skönt att bli av med lite kaluffs!

Starbucks kaffe gör en glad!

Bästa starten på dagen är för mig en kopp kaffe. Och vad gör en inte gladare än när man öppnar skafferiet på morgonen och ser sitt ljuvliga kaffe! Detta kaffe är från Starbucks men är inte en av mina favoriter. Förra året testade jag deras julkaffe och det var supergott! Men jag gillar att testa nya smaker så jag köpte denna. Är helt ok men lite liiite för stark för mig :). Idag är jag ledig och har inte planerat ett skit att göra under dagen. As skönt! Hej sambons onepice här kommer jaaaaa!

 

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette är en jättestor galleria mitt i Paris där man bland annat hittar de större märkerna som ex: Louis Vuitton, Chanel, Dior, YSL osv. Man kan jämför den med vårat NK. Det blev några besök hit eftersom vi bodde så nära, ca 10 min gåavstånd. Vi hade även ett kort som gav oss 10 % rabatt på allt i Lafayette så jag passade på att köpa med mig lite julklappar. Gallerian var stor och hade 7 våningar plus att man kan gå över via en liten inbyggd bro över till ett annat hus och där fanns avdelningar för män, men inte lika stor. Förutom all shopping fanns även en resturang högst upp på byggnaden där det blev några lunch besök :).
Efter maten kunde man även gå upp yttligare en våning och gå ut på en jätte terrass där man såg ut över hela Paris! Var en fantastisk utsikt!... ja se själva !
(De hade jultemat RockJul eller Rock Mode som och köpte stenhårt)

Renee Voltaire´s förpackningar

Jag som många andra ÄLSKAR designen på Renee Voltaire´s förpackningar. Designen bakom detta konstvärk är Designbyrån Silver. De är stilrena men ändå lekfulla, färgglada och man blir glad när man ser dem. De sticker ut i hyllan och ögonen dras direkt till dem och iallafall jag går alltid fram och pillar på förpackningen även om det är samma förpackning som sist jag var och handlade.
Förra året var jag på studiebesök i hennes lokaler vid Årsta och fick se hur allting går till. Man fick en guidad tur av en kock och han gick igenom processen hur blåbärsremmar blev till.
Tyvärr fick vi inte träffa Renee eftersom hon var på affärsresa.
Vi fick även chansen att smaka på alger ....
Inte lika gott som blåbärsremmarna kan ja säga :) !
Man hittar hennes produkter i vanliga mataffärer men de finns även att beställa på hennes hemsida
http://www.reneevoltaire.se/ och klicka sedan vidare till webbshop.

Ziperall

Vill ha vill ha vill ha !!

Efter att jag köpte en Onepice till sambon i julklapp kan jag inte motstå att också köpa en.
Den är jätte mjuk och mysig att ha på sig när man är hemma och tar det lungt.
Jag har letat efter Onepices under 1000 lappen kan jag tipsa om en hemsida som har jättefina Onepices.
Jag tänker klicka hem den med leopardmönster!
Ziperall

Örhängen fjädrar

Detta par örhängen är ett av mina favoriter just nu. Älskar fjädrar och dessa har en massa små fjädrar i metall. Verkligen jättesnygga! Köpte dem i Paris i varuhuset Lafayette för ca 80 kr.

 

 

Mellandagsrea

Det bästa med mellandagarna är så klart mellandagsrean! Smygstartade redan för några dagar genom att beställa hem lite kläder som jag varit sugen på ett tag. Men jag vill inte missa något så jag åkte in till stan idag för att ta del av rean tillsammans med 75 miljoner andra.
Det blev några fynd!
Det bästa med mellandagarna är så klart mellandagsrean! Smygstartade redan för några dagar genom att beställa hem lite kläder som jag har varit sugen på ett tag. Men jag vill inte missa något så jag åkte in till stan idag för att ta del av rean tillsammans med 75 miljoner andra.
Jag sprang runt i 4 timmar mellan olika butiker och blev några fynd!
Är nöjd med alla köp och en del saker orkade jag faktiskt inte testa pga alla köer
och allt satt jättebra. Nöjd!
Pälsväst från SheStore 699 kr.
Ordpris 999 kr


Linne från Gina 65 kr
Ordpris: 129 kr


Kunde inte låta bli att bli lite kär i Paris när jag var där.
Linnet talar för sig själv.


Guldglittrig tröja från Gina 125 kr.
Ordpris 249 kr .
Något att ha på nyår?


Och lite annat smått och gott!


Cliniderm Lip repair

Under vinterhalvåret blir mina läppar otroligt torra, frasiga och jag blir lätt torr eller får sprickor i
mungiporna. Så tänkte jag visa en av mina absolut favorit produkter som jag använder till läpparna s
om hjälper mig när det blir lite extra jobbigt.
 
Det är en produkt från Cliniderm som heter Lip Repair
vilket är ett ofärgat läppbalsam och den hör till serien Skin Protection System
som ska skydda och förstärka hudens egna hudbarriär. Det är en intensiv fuktgivare och som
mjukgör läpparna och den har en svag doft av vanilj. Den har en reparerande effekt som i
nnehåller skydd som Q10 och Vitamin E. Samt att man får en fin lyser på läpparna. Jag använder min varje dag och som ni ser på tuben är den snart slut och den ser lite sliten ut efter att ha legat i väskan/fickan under höst/vintern. Den är lätt att applicera och det lagom mycket produkt ur förpackningen.
 
 
Tuben innehåller 12 ml och finns att köpa på Apoteket för ca 89 kr.
 
 

26/12

Då är man hemma efter dagens arbete. Har dragit fram soffan så nära tv:en som möjligt för att se på ManLab.... Och nej jag det var inte min tur att välja tv program :). Ida är det sista dagen i jul helgen och jag hoppas alla har haft en mysig julhelg för det har jag! Nu är det bara ett år kvar till nästa gång.

Annandags gympa....

Vilken blåsig natt! Trodde på fullaste allvar att fönstrerna skulle gå sönder. Jag och killen vaknade till vid fyra tiden och började planera lite smått vad vi skulle göra om dom faktsiskt skulle gå sönder. Vart vi skulle ta skydd och vilka värdesaker vi skulle ta med oss. Vi kom fram till. 1. Badrummet. 2.... Sen kom vi inte längre för sebbe somna. Haha. Sitter nu helt ihjäl stressad på tvärbanan. Är på väg till jobbet, börjar kl 9 så igår kväll tyckte jag att 8 var en bra tid att gå upp. Det tar ca 1 timme att åka till jobbet. Jag tänkte att jag hade gått om tid tills jag såg mitt misstag när kl ringde. Var påklädd på 7 min sen spang jag till tunnelbanan. När jag kommer dit är rulltrappan av så jag springer upp för den med och hinner precis med tåget. Räknar jag rätt så kommer jag komma prick nio till jobbet. Ha en bra dag! Vi hörs!

Min jul 2011

Så tänkte jag lägga upp lite bilder från igår Somsagt så firade jag och sambon i Haninge där hans mamma och bror bor. Det blev en massa god julmat, glögg, godis, tv-tittande och fina julklappar såklart. Nu har jag verkligen firat av mig för detta år eftersom jag har firat julafton 2 gånger. En gång med mamma och en med sambons familj. Här bjuder jag bilder från igår samt några julklappar från julafton nr1.
julklapp från Morbror som vet att jag tycker om att laga mat och att baka. Förra året fick jag Leilas bok Piece of cake som har kommit väl till användning


Skit snygg oljelampa från mamma

Kalle Ankas jul ... ett måste!


Julmys!


Julpuss innan julbord!


Jag är ganska ofta kall så då fick jag en flit med armar som man kan krypa in i.


Badtoffor och fotkräm ... någon tycker mina fötter luktar illa :D


Ett helt kitt med kamera grejer utav Sambon. Nu jäklar ska jag fotta!
Det är allt ifrån en fjärrkontroll med självutlösare till starfiler. Jag får ta och visa er närmre en annangång.
Men en liten sneak peak!

Tar man på ett starfilter kan man få ljuset i bilderna att se ut så här:


Eiffeltornet By Night

En av kvällarna som jag spenderade med några av mina klasskamrater bestämde vi oss för att köpa med oss en massa gott Franskt vin och Lays chips för att sedan ta oss till Eiffeltornet och parta loss lite! Helt plötsligt började Eiffeltornet att blinka och då var kl prick 00,00. Vi blev alla ganska chockade och började ta en massa bilder

Pompidou

Centre Georges Pompidou eller bara Centre Pompidou på engelska, Här finns det ett stort bibliotek, Musée National d'Art Moderne som är den största museum för modern konst i Europa och IRCAM som är ett centrum för musik och akustisk forskning. Jag kan tipsa om att gå hit om man tycker om konst i olika former och uttryck. Kostar inte mycket om man kan se flera olika utställningar. Jag besökte Pompidou 2 gånger, en med klassen och en med Sebbe. Jag och Sebbe tog oss igenom hela museumet på ca 1 dag och jag tycker att det var en av de bästa utställningarna jag har varit på. Utställningarna som pågick under de dagar vi var där var:
YAYOI KUSAMA
ett måste för alla som gillar galen och färgglad konst. Skit cool och grym tjej!
Tips:! Googla)
CYPRIEN GAILLARD
(fotoutställning,)
DANSER SA VIE
(I bland det knasigaste och obehagligaste jag sett. Människor som rör sig i onaturliga
rörelser, folk utklädda till djur dansade nakna i skogen. Ne ... lite för psykande och ångest framkallande för mig.
Ja ... det var en mycket speciell utställning... även
en del besökare satt på golven och rörde sig lustigt. Inget för mig! )
EDVARD MUNCH
( en konstnär jag alltid velat sett! Kön var lång till
utställningen men det var den helt klart värd.
Är inte så förtjust i just hans typ av målningar men det var kul eftersom att han är så stor!)
Är man lika konst galen som jag är det ett måste när man är i Paris!
Jag åkte till T-banestationen Hotel de ville och gick sedan ca 7 min.
Här kommer lite bilder, både utanför och innanför dörrarna i Pompidou!
(känner ni igen tjocka damen med jätte tuttarna? Det är samma konstnär som har skapat en liknande skulptur utanför vårat Morderna museum i STHLM)
(Det "rör" sig i vattnet) hahaha






Juldagastvätt

God juldagsmorgon! Vad gör ni? Själv springer jag runt och testar Sebbes One pize som han fick av mig igår. Gud vilken mysig !! Hur kan jag ha missat detta? Måste införskaffas snarast möjligt. Perfekt att dra på sig när man ska ner i tvättstugan, japp jag passar på att tvätta när ingen annan gör det. Har verkligen inte haft en dag ledigt sen jag kom hem från Paris den 1 dec men det gör mig ingenting att tvätta idag. För jag har tiden!

Julsmink

I dag kör jag på en vitglittrig look med ett nudefärgat läppglans som inhandlades i Frankrike från min favoritbutik Sephora. Mascaran är också köpt från Sephora. Den vitglittriga ögonskuggan är från make up store.

Julmorgon!

Inatt var tomten här och lämnade lite paket i våra julstrumpor som jag och sambon placerat i soffan. Alternativet till en öppen spis :). I min strumpa hade han lämnat polkagrisar och trisslotter. I sambons strumpa fanns det två st filmer. Dirty dancing och jägarna 2! Sitter nu och gör iordning mig och äter julfrukost. Den består av lussebull och julmust! Ska slå en den sista julklappen som är till sambon bror sen är vi redo för julen!! Dvs. Julmat !

Inväntar julen!

Nu är det bara 30 min kvar till julafton! Sitter uppe med sambon och ser på en av mina favorit julfilmer: polarexpressen medans vi dricker glögg och myser :). Imorgon bär det av till sambons mamma för att fira julafton. Det är min första gång så det ska bli spännande!! Julen är absolut min favorit högtid, för mig är det mycket kärlek, trygghet, gemenskap, god mat o dryck samt ledigtid! Så god jul sålänge!

Notre dame

Ett måste var att besöka katedralen Notre dame som ligger på den lilla ön Île de la Cité. För att komma dit finns det olika sätt, lättaste är att ta tunnelbanan. Vi åkte till stationen Hotel de Ville och gick resten av vägen för att se oss omkring.
Notre Dame är en oerhört stor och vacker byggnad som man byggde år 1163-1345. Det finns många vackra skulpturer (som många känner igen från Disney filmen: Ringaren i Notre Dame) och glasmålningar som släpper in ett svagt ljus i katedralen. Vilket var otroligt vacker att se på. Det var svårt att få en riktigt bra bild på detta eftersom ljuset i katedralen kom från levande ljus och det ger ett ganska mörk och dimmigt ljus och då blir kortet mörkt. Man kände ett otroligt lugn när man gick omkring i katedralen och tog in den massiva arkitekturen. Jag tror vi spenderade minst en halvtimme där inne för att det var så otroligt vackert och man ville inte missa någonting.
Ett måste att besöka i Paris!
Ett måste var att besöka katedralen Notre dame som ligger på den lilla ön Île de la Cité. För att komma dit finns det olika sätt, lättaste är att ta tunnelbanan. Vi åkte till stationen Hotel de Ville och gick resten av vägen för att se oss omkring.
Notre Dame är en oerhört stor och vacker byggnad som man byggde år 1163-1345. Det finns många vackra skulpturer (som många känner igen från Disney filmen: Ringaren i Notre Dame) och glasmålningar på fönstrerna som släpper in ett svagt ljus i katedralen. Vilket var otroligt vacker att se på. Det var svårt att få en riktigt bra bild på detta eftersom ljuset i katedralen kom från levande ljus och det ger ett ganska mörk och dimmigt ljus och då blir kortet mörkt. Man kände ett otroligt lugn när man gick omkring i katedralen och tog in den massiva arkitekturen. Jag tror vi spenderade minst en halvtimme där inne för att det var så otroligt vackert och man ville inte missa någonting.
Ett måste att besöka i Paris!
(Torget vid Hotel de ville)
















HA!

Japp nu fungerar det att blogga från mobilen!. Jag som tog bort Appen eftersom den aldrig fungerade för mig. Men nu så! Super! Jullovet är här, julkorten är skickade, klapparna köpta, julskinkan är klar och lussebullarna smakar skit. Ne det är faktiskt ganska goda .... men de ser ut som skit. Mamma jobbar hela julhelgen så vi har redan haft julafton hos mig vilket vi firade förra helgen. Julafton som kommer nu ska jag fira hemma hos sambons mamma. Känns redan jättelustigt när alla tjatar om julklappar och allt som ska fixas .... och här sitter jag redan klar med allt, haha. Ne men det känns som att man har firat jul men som att det var någonting som saknades, och jag måste vara så löjlig och säga att jag tror det är Kalles jul jag saknar! Mamma hade gjort en massa god mat och bakar massa goda kakor som alla smaskade i sig så for hon ställde fram dem. Det var jättemysigt att fira jul med familjen och tiden gick så fort, jag tror vi var hemma vid 22,30. Men det var en jätte mysig dag och kväll! Nu jobbar jag de 2 små dagarna som är kvar innan julafton. Bra att man kan jobba lite extra då och då. Men nästa vecka tänkte jag inte jobba så mycket utan koncentrera mig på skolarbeten och små fixa lite med olika arbeten som är igång just nu.

Lina <3 Starbucks

Många besök blev det på detta underbara ställe! Köpte även med mig lite nymalet kaffe hem så att jag klarar mig någon månad till. När jag var i London förra året köpte jag också med Starbucks julkaffe och det räckte inte så lång tid som jag hade tänkt :)
Det var inte lika lätt att springa på ett Starbucks i Paris som i London. Där fanns de varanan meter.
Mitt favoritställe blev den som ligger vid station Louvren. Och den är inte allt svår att hitta, ligger mitt emot entren till byggnaden vid Rue de rivoli.
Många gånger var vi tvugna att åka hit på morgonen innan vi tog oss ut på äventyr!
Mums!

Coola butiker i Paris!

På gatan Rue Saint-Honore ligger det en ball butik som heter Colette. Vad som är speciellt med denna butik är att den är mycket trendig och den har ett brett sortiment. Allt från design kläder (som kan ligga på 5000 Euro) till små små nyckelringar i olika figurer för 1 Euro. Colette har 3½ olika våningar och du hittar allt från, smycken, klänningar, kostymer, iponeskal, tygarmband, hudkrämer you name it!
Kan tycka att butiken kan påminnas lite om designtorget eftersom de har en massa roliga udda prylar som man inte kan sluta titta på.
En sak som gör att Colette sticker ut lite från andra butiker är att de byter ut sitt skyltfönster totalt vecka till vecka.  Eftersopm jag var där i nästan 2 veckor fick jag se 2 olika skyltfönster. Vecka 1 hade de en massa snygga spritflaskor i skyltfönster nr1 och i skyltfönster nummer 2 fanns det klänningar på huvudlösa skyltdockor. Vecka nr 2 fanns det huvudlösa skyltdocker i båda fönstren men en massa eleganta klänningar på!
Vi besökte även en av lärarens vänner som har ett eget litet kryp in mitt i Paris. Som ni ser på bilderna kanske kan tycker att det ser lite lustigt ut med så olika omaka saker. Men hans koncept är helt fantastiskt och vilken fantasi och kreativitet denna killen har! Helt underbart måste jag säga.
Hemligheten är att allt som säljs i hans butik har han återvunnit och skapat nya ting av. Detta är bara ett utval av vad som fanns i hans butik men inget var det andra likt kan man säga :)
Små kycklingarna helt gjorda av övergivna små plastbitar/plastpåsar.
(metallbitar, kan vara från burkar?)
(gammal tunna)
(Grolsch ölflaskor blir till nya glas)
(Botten på gammla petflaskor)

The Palais de Tokyo Museum

Ett av studiebesöken besökte vi The Palais de Tokyo Museum som ligger på kartan lite snett ovanför Eiffeltornet. Man kan tro att det har någonting med Tokyo eller kanske Japan att göra men icke. Nu var vi inte runt på hela museet utan vi var på ett litet studiebesök där vi såg några olika utsällningar och en liten dålig och tråkig film om en ubåt. Jag tyckte inte att just de utställnigarna vi var på var något jättekul eller inspererande. 

När sambon kom ner så besökte vi en del ställen som jag hade varit på med klassen och detta var inte ett av dem. Jag tyckte mest att det var kallt där inne. haha ... grinig jag låter .....

....

De hade en bra bokhandel!...  



(Det var en stor vacker och pampig byggnad och detta är ingången)





Att ta sig runt i Paris på lättaste sätt!



Ett tips/ett måste för att ta sig runt i staden är att åka tunnelbana. När man kollar på deras tunnelbanekarta ser den fruktansvärt stor ut men eftersom man oftas bara håller sig i centrala Paris är det inget större problem. Man tar sig runt på ett smidigt och snabbt sätt men det kan bli en del byten och jag rekomenderar starkt att alltid ha med sin karta!Men som sagt är Paris en turisvänlig stad och det finns kartor och skyltar överallt!

När man ska köpa tunnelbanebiljett finns det automater och på en del utvalda stationer finns det servicecenter där man kan fråga. Ska man vara runt i centrala Paris så be om zon 1-2 eller 1-3.

Ska man köpa ett åkkort för en vecka räknar dom mån-mån som 1 vecka. Så om du köper ditt kort på en Ons kommer det alltså gälla Ons-Mån. Alltså har de inte systemet med antal dagar som vi har här. Jag betalade ca 26 Euro. Om man väljer att köpa 1 en veckas kort så måste man ta/ha med sig en liten bild på dig själv, som ett passfoto. Det finns även fotoautomater men om man vill spara några slantar så ta med er ett passkort. Det gjorde jag! Till sitt åk-kort får man en plastficka och bara den kostar 5 Euro och den "måste man ha" om man inte har en sedan innan. Priserna är ungefärliga. Jag fick känslan av att det var lite olika priser beroende på vilken station man var på? Men det är säkert jag som snurrar till det när det är en annan valuta :)

För kortare visiter finns det en och tredagarsbiljetter. Endagsbiljetterna kostar ca 6 Euro st och om jag inte minns fel går 3 dagars på ca 15 Euro. Skyltar och karter finns som sagt över allt!
Om man inte vet hur jag ska göra ex. när det är ett nytt land och man ska ta sig igeom spärrarna ner till tunnelbanan brukar jag alltid stanna och kolla på hur alla andra gör så slipper man ev. pinsamheter! Haha!

Paris tunnelbanor går med några få minuters mellanrum och de går fram till ca 24-01 på natten. Taxi är ett bra alternativ och det kostar inte så mycket. Olika linjer har olika tunnelbanor, de ser ungefär lika ut men de kan öppnas på olika sätt, så vet man inte hur man gör.... låt en Fransman öppna dörren åt dig!
Vissa har en grönknapp, andra en hårt åtsittande handtag som ska dra uppåt av någon skum andledning?! Men man ser snabbt hur andra gör så det är bara att göra lika dant :)

Så jag hoppas att detta har gett er lite tips om hur man kan ta sig runt på ett lätt och snabbt sätt.
Självklart kan man även gå mellan de olika stationerna och det är faktiskt inte så långt som man kan tro! Vilket jag upptäckte 2 dagar innan jag skulle åka hem!

(jag bodde vid stationerna Republic-Brun och mörkgrön linje och vid Lafayette-Rosa, Lila och ljusgrön linje)


Paris dag ett!

Här kommer äntligen första inlägget om Paris! Jag har nu varit hemma en vecka men jag slängdes in i en fullproppad skolvecka så det är inte förens nu blogget börjar om min dubbelresa till Paris!



Yes! Dubbelresa.... kan förklara detta lite närmare. Tanken var att jag plus min klass skulle åka ner till Paris som alla elever på Nackademin gör år 2. Samtidigt har jag och Sebbe pratat om att åka på en resa hösten 2011. En kväll säger Sebbe att han gärna skulle se att vi åkte till Paris och jag säger att jag resa ska dit med klassen. Vi slog våra kloka huvuden ihop och kom fram till att när min klassresa är över och alla ska åka hem stannar jag kvar och han kommer ner och möter upp mig. Så får vi en romantiskt vecka i Paris tillsammans!

Men vi tar det från början och jag kommer att berätta vad jag gjorde under de första dagarna i Paris på klassresan. Efter en mycket mycket lång och jobbit resa kom vi till vårat
Hostel som låg ca 3 min gång från t-bannestationen
Republik. Hostelet hete: Absolut Paris och kostar ca 200 kr natten och det är inte värt det! Trotts sina ynka pengar så får du tillsammans med 3 andra dela på ett rum som känndes var ca 4 max 5 kvadrat meter! Illgröna väggar så man fick en tung huvudvärk och ett lätt illamående känlsa. I badrummet fanns det svarta krulliga hårstån och allt såg mycket ofräsh ut! Sägplatserna var 2 st vita dubbelsängar i vitt järn (tot. 4 sängplatser) med ett lakarn och en skabbig gammal flisfilt med hål i. När man vände på sig under natten så började sängen att gunga och låta. Jag kommer inte att bo där nästa gång och jag rekomenderar ingen att bo där. Ev om du är i Paris för en exempelvis tågluff och vill hitta ett billigt boende över natten bara. Men jag tror iallafall att det fínns bättre hostels för samma peng.



Ja ni ser att det inte är stort för ett rum för 4 personer. Läcker färg va?


Några i klassen hade åkt dit lite innan och kände till ställerna runt om kring där vi bodde. Jag hade legat med feber och kallsvettningar 3 dagar innan vi åkte så det första jag gör när jag kommer till vårat boende är ett svimma i trappan. Det gick bra inga skador utan jag gled lite lätt ner på ett trappsteg medans snälla Lovisa tog hand om mig. Redan 2 timmar efter vi kommit till Paris var den första samligen. Vi skulle ta oss till Louvren!



Louvren är alltså ett museum där man bla kan se Mona Lisa och en massa andra kända konstvärk. Louvren tar man inte sig igenom på en dag inte äns som man skulle springa igenom! Det är så fruktansvärtstort och byggnaden ser större ut än Slottet! Jag besökte Louvren 2 gånger, en med klassen och en med Sebbe. Med klassen gick vi på en utställning av en Grafisk designer som heter: Sagmeister (rekommenderar att googla hans namn) Jättebra utsällning och vi hade en Guide som var jätte intressant att lyssna på och hon berätta mer i detalj om alla hans verk som man annars hade gått förbi.

Med Sebbe så gick vi till en annan del av Louvren nämligen vid den stora ingången som är en stor glas pyramid! Där såg vi bla Mona Lisa och en heeeeeeeeeel drös med tavlor från alla olika årtal!! Märktigt! Men en aningen för stort!!

Här kommer bilder från Lovren och Sagmeister utsällning.


(Denna har hängt i England om jag inte minns fel? tillsammans med några andra apor i olika former men alla i stora storlekar hängandes från byggnader.
Dessa lockade en stor publik bla av Nyheterna och detta gav Segmeister stor uppmärksamhet)





(Sagmeister u.v)


(reklman för Levis som bla suttit uppe i New York)


(kampanj mot Hiv (små och stora virus) och längst bort en reklam för Levis)





Nytt i hyllan hos mig. Förpacknignar!

Direkt efter Paris resan var det bara 2 arbetsdagar kvar till avslutning av kursen Mockup!
Med 90 % kvar av inlämningsuppgifterna började jag dirket!
Mockup är en repetitionskurs för programen: solidworks, kasemake och Adobe illustrator som
vi i skolan jobbade med under förra året. Trotts denna tidspress är jag envis som tusan och jag blev
klar lagom till redovningen som för övrigt var idag.
*klapp på axeln*

Så nu är denna kurs alltså avslutad och klar men jag tänkte visa er några av de saker jag gjort under kursens gång. Olika uppgifter har haft olika mål men vi hade lite mer focusering på själva konstruktionen än artworket. Som jag ändå inte kunde låta bli att pilla lite på för skojs skull. 




 En pizzalåda som ska fungerar som en "doggybag" för barn och vuxna.
Fungerar även om man har en Turtelspizza resturang som koncept











Denna kub kan vara lite kneppig att få ihop. Men med hjälp av de små ledtrådarna på de olika s
idorna ska man kunna vika upp den till en kub. Denna typ av kub har funnits tidigare på Nackademin
med ett annatartwork som tidigare elever har gjort. Våran uppgift var att göra
 konstruktionen själva samt att se vart text/färg/bild ska sitta för att få kuben hel.




Tanken med denna förpackning är att göra om/förändra en befintlig förpackning som finns på marknaden idag.
Jag valde att arbeta med en kär produkt till mig. Flingsalt!

Det jag vill focucera på är
hur man får ut sitt salt! Jag vill se att man häller man ut så mycket man önskar genom det runda hålet som sitter under locket. Locket förslutar man genom att vika ner en flik i en skåra på framsidan av förpackningen så att funkt inte tränger in. (den syns inte på konstruktionen). Den nuvarande förpackningen är så stor att du måste ta ner hela handen och gräva medans du lagar mat med kladdiga fingrar. Det blir inte så fräsht och håller inte hygienisk! Därav har jag valt att lösa problemet på detta sätt. Innanför sitter en plastfilm där saltet skyddas. Genom fönstret kan man även se saltflingorna vilket lockar kunden till köp.

Såhär ser den nya lösningen ut med ett nytt artwork.








RSS 2.0