Harajuku

 
Ett välbesöktområde i Tokyo är ett distrikt som heter Harajuku som tillhör stadsdelen Shibuya. Harajuku är ett välkänt område över hela världen då detta är en stor samlingsplasts för ungdomar och ungdomsmodet i Japan. Här hittar du många designbutiker allt från Dior, Prada till butiker som bara har Japanskt mode. Harajuku blev lätt mitt absoluta favorit ställe för just shopping. För er som leter efter de populära butikerna "100 Yen store" i Tokyo kommer inte bli besvikna på denna som ligger i Harajuku då det är den största i Tokyo med hela 5 våningar! 100 Yen store är en butikskedja som säljer allt mellan himmel och jord för bara 100 Yenn, alltså 8 små svenska kronor. Här kan du bland annat hitta: Peruker, mobilskal, Hello kitty mojjs, mat, hushållsartikar, godis, nagelack, hygien ariklar, ja.... Allt! För mig blev det många vändor till denna butik för att försäkra mig om att man betat av varenda lilla vrå i butiken. 
 
 
Här kom vi precis ut från 100 Yen store och vi var tvugna att stanna för att rätta till alla
kassar och få jämvikt i dem innan vi kunde gå vidare. 
 
Tillbaka till Harajuku och ungdomsmodet som distriktet igentligen är mest känt för så är det här man även ser ungdomar som är utklädda "cosplay" eller som har väldigt mode inriktad klädsel. Är man ute efter både bra shopping men även få se lite japanskt mode så är Harajuku stället att besöka på Söndagar då alla är lediga och många kommer dit för att visa upp sig. 
 
Vill man även passa på att slå två flugor i en smäll så kan man även besöka Meiji-templet som ligger alldeles i närheten. Kommer ett inlägg lite senare om detta tempel.
 
Här kommer några bilder för de dagarna vi var där.
 
 
Söt robothud naffsar på ett ben utanför en affär. Denna lilla pojke blir väldigt förtjust i hunden och står väldigt länge och klappar den tills pappar fick lyfta bort han ^^ 
 
 
Extra cool kamera reklam! Katjjiiick! Denna dagen var extrem varm ca 35 grader så många gick med paraplyer för att skydda sig från solen. 
 
 
Precis till höger om kamerareklamen fanns denna coola uppgång till en klädaffär. Jättesvårt att ta en bra bild då denna togs på kvällen men som ni förhoppningsvis ser så har taket och väggarna täckta av speglar!
 
 
Här är den ompratade gatan i Harajuku där shoppingen är som bäst.
 
 
Harajuku by night!!
 

Rosa butik som ser super tjejig ut finns överallt!
 
 
Staty utanför en sovenir butik som blandannat sålde samurajsvärd som broshan var otroligt sugen på att köpa men köpet blev inte av då vi var osäkra på vad svenska tullen skulle tycka om det! Annars en jätte cool affär med massa roliga saker att köpa till vänner och bekanta.
 
 
Diors vackra byggnad lös upp gatan när man gick förbi
 
 
Trafic by night
 
 
Fast det är kväll så rullar trafiken (eller ah ... i detta fall står stilla) för fullt och massa bilar som ska ta sig fram. 
Ser ni den gröna bollen på bilen längst ner? Japansk taxi! haha
 
 
 
 
Hör av er till min mail om ni har ytterligare frågor om hur man
tar sig och om man vill veta exakt vart alla affärer ligger.
 

 



Kommentarer
E

Kan du inte visa vad du har Köpt?

Svar: Absolut! Det kommer det med, sparar till sist för att summera resan. Håll ut!
Lina Henriksson

2012-10-07 @ 17:10:14


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0